05. 26 september – 2020 Tico Pierhagen & Aguabajo

Tico Pierhagen & Aguabajo brengen een mix van Westerse en Latijns-Amerikaanse muziek wat zich het best laat omschrijven als Colombiaanse jazz folklore. Colombiaanse folklore heeft heel eigen specifieke kenmerken. De cumbia en de bambuco zijn van oorsprong dansmuziekstijlen met symbolische volkse thema’s zoals liefde of vreugdedans.

In 2008 keerde Tico voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia waar hij intensief samenwerkte met Colombiaanse muzikanten. Dit resulteerde in het debuutalbum ‘Aguabajo’ en ontving hij de prestigieuze ‘Fondo Mixto de Cultura’ prijs van het Nationale Ministerie van Cultuur in Colombia voor zijn bijdrage aan Colombiaanse cultuur. Leuk om te vermelden: 50% van de opbrengst van het album gaat naar de Doris Tuapante Children Foundation die SOS Kinderdorpen in Colombia ondersteunt.

Afgelopen jaar is het vierde album genaamd ‘Puro’ van Tico & Aguabajo verschenen. Wederom is Tico er in geslaagd om de traditionele Colombiaanse folklore te verbinden met westerse muziek als jazz en funk.

Bezetting:Tico Pierhagen (piano), Enrique Firpi (drums), Dave Breidenbach (bas) Efraïm Trujillo (saxofoon), Frans Cornelissen (saxofoon).

Reserveren via SCBH