09. 10 april 2021 – Saskia Laroo Warren Byrd Jazz Quartet

Sinds 2001 is er een hechte samenwerking tussen Warren Byrd en trompettiste Saskia Laroo, in Amerika de ‘Lady Miles Davis of Europe’ genoemd. Saskia leidt verschillende bands waar de New Yorkse pianist Warren Byrd prima bij past. Zij nodigt hem uit voor een serie zomerconcerten in Nederland en ze maken samen tal van CD’s waaronder ‘Two of a Kind’ een ode aan Thelonious Monk en Miles Davis. Eigenlijk is het geen wonder dat de hechte muzikale relatie zou gaan leiden tot een liefdesband en een huwelijk tussen Warren Byrd en Saskia Laroo, die nu afwisselend in Amsterdam en Amerika wonen.

Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk en reggae.

Bezetting: Saskia Laroo (trompet/saxofoon/zang),Warren Byrd (piano/keyboard/zang), Daniel Gueli (bas), Sven Rozier (drums).

Reserveren via SCBH