Concertprogramma seizoen 2018 - 2019

 

16 maart 2019

Tocar

V.l.n.r.: Wim Warman, Rik Cornelissen, Taco Nieuwenhuizen, Enrique Firpi

 

Zaterdag 16 maart wordt het podium van Perdido ingenomen door de band Tocar.

De bezetting tijdens dit concert is Rik Cornelissen; accordeon, Wim Warman; piano, Taco Nieuwenhuizen; contrabas en Enrique Firpi; drums.

“Tocar” (Spaans) betekent aanraken, voelen, betreffen, bespelen en klinken........ 

De muziek van Tocar gaat in dichterlijke, lyrische taal en klank over levensvreugde en sensualiteit. Muziek die je verleidt en raakt met de prikkeling van ‘t onbekende, het verlangen naar ontspanning en juist ook naar enerverende ervaringen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je voelt op reis. Een warmte die je omhult en een bries die je streelt.

Tocar speelt vanuit een muzikale openheid naar elkaar toe en verkent daarbinnen steeds opnieuw de muzikale grenzen. Tango, Latin, Jazz...

Tocar put inspiratie uit de muziek van onder meer Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar vermengd als specerijen in een exotisch gerecht.

De mannen van Tocar zijn alle vier door de wol geverfde musici:

Accordeonist Rik Cornelissen (1984) speelde onder meer met Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal en Ben van den Dungen.

De pianist van Tocar, Wim Warman (1969), werkte onder meer met Carel Kraayenhof, Martin Verdonk, Yo-Yo Ma en is de vaste arrangeur voor Tango Extremo.

Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA).

Enrique Firpi (1962), drums, werkte met Deborah J. Carter, Randal

Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira.

De individuele zoektocht van accordeonist Rik Cornelissen binnen de jazz, gecombineerd met de tango- en latin benadering van pianist Wim Warman, de zingende solo’s van bassist Taco Nieuwenhuizen en de subtiele en ijzersterke groove van drummer Enrique Firpi maken van Tocar een unieke en spannende band.

De band zal nummers brengen van hun album ‘Birds of Paradise’. Het kleurrijke voorkomen van de paradijsvogel, wat verkregen is door natuurlijke selectie en vermenging, staat symbool voor de muziek van Tocar. Een schilderachtig palet van kleuren en stijlen, die op een natuurlijke manier vermengen en iets nieuws maken. De daaruit vloeiende composities en arrangementen hebben Tocar een eigen sound gegeven, die open en toegankelijk is, ingetogen en explosief.

Met drie actieve componisten in de band is het niet verwonderlijk dat de CD

“Birds of Paradise” uit nagenoeg alleen eigen composities bestaat. Het nummer Nardis van Miles Davis is hierop de enige uitzondering, wat door de eigen wijze waarop dit stuk is gearrangeerd het repertoire tot een passend geheel maakt.

Cover van de cd: “Birds of Paradise”

webdesign 2018: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Distelveld 42
4853MC Bavel
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom