Concertprogramma seizoen 2018 - 2019

 

19 januari 2019

BRUUT!

Bruut heeft het sprankelende van champagne. Bruut is brut. Wie aan 'bruut' denkt, denkt aan beestachtig, gewelddadig, ruw en woest.

Op 19 januari vult het kenmerkende geluid van de saxofoon en het hammondorgel jazzpodium Perdido. BRUUT! produceert een aanstekelijk swingende jazz sound, of beter gezegd: super jazz. De band wordt geïnspireerd door de surrealistische films van Quentin Tarantino, tweedehands platen, oude western films en het jaren 60 tijdperk van lavalampen. Nu.nl omschrijft BRUUT! in hun vier sterren recensie als volgt: “De vier heren maken geen oude-mannen-in-coltruienjazz, maar swingende, hippe Hollywoodfilm jazz.

Vier keurig in pakken verpakte jonge heren blikken als zelfbewuste filmsterren de camera in alsof ze door paparazzi heerlijk op heterdaad zijn betrapt. Wij willen crimineel goede muziek maken, lijken ze uit te stralen. Brutalen hebben de halve wereld en BRUUT! zou die ook wel willen hebben. Hun cd Jump en Hop is een flirt met grunge, symfonische rock en afrobeat, als we de bandleden op hun woord mogen geloven. BRUUT! brengt energieke superjazz die de pan uit swingt. BRUUT! maakt swing die ongepolijst en feestelijk aandoet.

Muzikale bezetting:
Maarten Hogenhuis; saxofoon
Folkert Oosterbeek; hammond
Thomas Rolff; contrabas
Felix Schlarmann; drums

Bruut verstaat de kunst om te entertainen zonder de muzikale integriteit te grabbel te gooien en verloochent niet het muzikale land van herkomst: de hoogvlakte van de jazzmuziek. Bruut speelt jazz zoals die anno nu moet klinken. Altsaxofonist Maarten Hogenhuis vertelde bij de Wereld Draait Door dat er een aantrekkelijk suikerlaagje, de zogenaamde Bruutcoating, op jazz moet worden aangebracht om de aandacht te trekken. Het plezier dat de bandleden beleven aan hun muziek spat ervan af. Met vaart wordt het ene na het andere opzwepende nummer gespeeld. Uitbundige swing met een genoeglijk gierend orgel en een elegant schmierende altsaxofoon bepaalt het klankbeeld van het concert. Maarten Hogenhuis op dreef heeft een prachtige ingetogen toon en een uitzonderlijk harmonische en ritmische wendbaarheid.

Van Nagasaki tot Vlieland liet BRUUT! de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60's surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. In bijna acht jaar drie albums: BRUUT! (2012), Fire (2013), Mad Pack (2015); en een Edison nominatie.

De afgelopen jaren heeft de band allesbehalve stilgezeten. Naast een aantal succesvolle tours in landen als Japan, Spanje en Turkije bundelden ze hun krachten met tv-producent en schrijver Wilfried de Jong. Die samenwerking resulteerde in een theatervoorstelling, waarbij de instrumentale muziek van BRUUT! door de teksten van Wilfried een extra dimensie kreeg. In het najaar van 2016 werd het viertal uitgeroepen tot Best Geklede Band van 2016 door mannenblad Esquire.

Op 3 februari 2017 is BRUUT’s! nieuwste album ‘Superjazz’ verschenen. Het album is net zo uiteenlopend geworden als de muziek waar BRUUT! zich door laat inspireren. De term waarmee de band de afgelopen jaren zo vaak werd geassocieerd is op dit album volledig omarmd. BRUUT! is veel meer dan jazz alleen.

Superjazz.

‘’Je tikt het ritme mee, je schreeuwt uit volle borst de melodie en het blijft voor eeuwig in je hoofd huizen. Dat is de prettige schade die BRUUT! bij de luisteraar veroorzaakt. Niet te verzekeren en steengoed.’’ – Wilfried de Jong

Zie en beluister BRUUT! – Live in het Bimhuis:

https://www.youtube.com/watch?v=v8V2TCtts-Y

https://www.youtube.com/watch?v=SPuf8yIyrVk

BRUUT| was ook in de Wereld Draait Door en speelde daar de nummers Jump en Hop, te zien onder de volgende links:

https://www.youtube.com/watch?v=bNguCHSU9u8&feature=c4-overview&list=UUW1be-BLAAYDW_8a7bqnQdQ

https://www.youtube.com/watch?v=E7dE0ZqyokM&list=UUW1be-BLAAYDW_8a7bqnQdQ

V.l.n.r.: Felix Scharmans, Maarten Hogenhuis, Folkert Oosterbeek, Thomas Rolff

webdesign 2018: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Distelveld 42
4853MC Bavel
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom