Concertprogramma seizoen 2017 - 2018

Klik hier voor de foto's van Henry Colijn

Zaterdag 20 januari 2018

Marjoleine Leene en jazztrio Harry Happel


Marjoleine Leene


Harry Happel

Marjoleine Leene
Marjoleine Leene kan lyrisch verhalen hoe zij verknocht is geraakt aan jazzmuziek met het beluisteren van Astrud Gilberto, Ella Fitzgerald en Louis Armstrong. “Ik werd verliefd op die muziek”, “de rijke melodieën, de mooie harmonieën met extra toevoegingen. De timing. De vrijheid”.
Wegdromen op de mooie melodieën verrast worden door de onverwachte wendingen en avontuurlijke ritmes.
Marjoleine studeerde jazz zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de jaren na haar studie volgde zij masterclasses en workshops van o.a. The New York Voices en van Cathrine Sadolin. Vanaf 2008 werkt Marjoleine samen met pianist en bandleider Harry Happel die haar in contact bracht met veel bekende jazzprofessionals en die met haar de cd: “Intrioduction feat. Marjoleine Leene” opnam.
Een groot deel van Marjoleine´s eigen werk (teksten en muziek) sluit bijna naadloos aan op het bekende jazz standard repertoire.
Bij het concert in Perdido zullen nummers van Intrioduction gebracht worden met Harry Happel; piano, Sven Happel; contrabas en Jasper van Hulten op drums. Ook Marjoleine’s eigen repertoire komt natuurlijke aan bod.


Marjoleine Leene

 

Harry Happel
Harry is de oprichter van het succesvolle trio: “intrioduction” (1976), waarmee hij over de hele wereld op alle grote jazzfestivals gespeeld heeft. De stijl van Intrioduction is mainstream met invloeden van bekende pianisten als Monty Alexander en Oscar Peterson.
Harry houdt wel van uitdagingen , zo verzorgde hij een concert voor twee piano’s samen met een klassieke pianist en werkte hij mee aan een gospelconcert met zangeres Denise Janah in de kathedraal van Hasselt. Hij heeft opgetreden in verschillende clubs in Singapore en bij één van die gelegenheden presenteerde hij de release van de cd “Generations”, waarop zijn zoon; bassist Sven Happel meespeelt. In de loop van de jaren heeft Intrioduction verschillende bezettingen gekend, waarin Harry Happel altijd de constante factor is gebleven. Zoon Sven is vanaf 2004 de vaste bassist van Intrioduction en hij vroeg Jasper van Hulten, zijn vriend in de muziek, als drummer bij het jazztrio. Bij het optreden in jazzclub Perdido zal Hans van Oosterhout het slagwerk voor zijn rekening nemen.

Ter gelegenheid van een optreden van Intrioduction bij een grote Koninklijke Plezierjacht Show in Spanje werd Marjoleine Leene als gastsolist gevraagd. Dat was zo’n groot succes dat er van het optreden een cd is uitgebracht en dat er een hechte muzikale samenwerking is ontstaan tussen de zangeres en Intrioduction.


Intrioduction met v.l.n.r.: Harry Happel, Sven Happel, Marjoleine Leene en Jasper van Hulten

 

Sven Happel
Sven (1979) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen, nog te jong om ambities te kunnen hebben om in de voetsporen van zijn vader, pianist Harry Happel, te treden. Dat zou hem aan het klavier niet lukken, want Sven kreeg op zijn 15e serieuze belangstelling voor de (contra-)bas. Wat hij wel van vader Harry erfde was dat hij van meet af aan jazz ging spelen.
Op 19-jarige leeftijd ging Sven naar het Rotterdams Conservatorium en studeerde daar vier jaar later cum laude af.
Een veelzijdige musicus, die zowel de contrabas als de elektrische basgitaar bespeelt en muziek componeert en arrangeert.
Met de succesvolle jazzzanger Wouter Hamel heeft Sven tournees gedaan in Japan, Zuid Korea, Engeland, Spanje, Duitsland en Frankrijk en behaalde met pianiste Soo Cho in 2010 de 1e prijs van the Dutch Jazz Competition.


Sven Happel

 

Hans van Oosterhout
Hans van Oosterhout (Oosterhout, 1965) begon op 7-jarige leeftijd te drummen. Na de middelbare school werd hij direct toegelaten tot de Jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Al voordat hij zijn studie daar afrondde, bood het conservatorium hem een baan aan als drumdocent. Die functie bekleedt hij sinds 1987. Hij geeft nu ook les bij Fontys in Tilburg aan de Academy of Music and Performing Arts.
In de loop der jaren heeft Hans naam gemaakt als één van de meest gewilde drummers in Europa. Hij trad op met Toots Thielemans, Philip Catherine, Mark Murphy, Oscar Castro-Neves, Nat Adderley, Bob Malach, Lee Konitz, Dee Dee Bridgewater, Kenny Wheeler, Gary Burton, Benny Golson, Red Holaway, James Moody, Bobby Watson, Marc Johnson, Benny Golson, Eliane Elias, Dr. Lonnie Smith en vele, heel veel anderen.
Acht jaar is Hans als slagwerker op tournee geweest met Dee Dee Bridgewater en speelde 23 jaar gespeeld in de band van Toots Thielemans. Hij speelde in de VS, Japan, Canada, Corea en natuurlijk Europa, waaronder Hillegom jazzclub Perdido in september 2004 met Piet Noordijk.
Naast zijn podiumactiviteiten heeft Hans ook veel als studiomusicus gewerkt en is op meer dan 70 cd’s te horen.


Hans van Oosterhout (Foto: Jos L. Knaepen)

 

© webdesign 2017: Ackers.nl

Perdido sponsors
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van sponsors van de jazzclub. Sponsors hebben met een introducé vrije toegang tot alle evenementen welke door de jazzclub worden georganiseerd. Op verschillende manieren wordt door de jazzclub naamsverwijzing gegeven aan de sponsors. Onze zeer gewaardeerde sponsors zijn:

InfraSun
Van de Woestijneheem 37
2182 AH Hillegom
tel. 0252-700265

Heemborgh Hillegom
Hoofdstraat 142
2181 EH Hillegom
tel.: 0252-516413
www.heemborgh.nl

Damo Natuursteen
Ampèrestraat 2
2181 HB Hillegom
(Ind. terrein Horst ten Daal)
tel. 0252-520329
www.damonatuursteen.nl

Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
tel. 06-26934881
www.expirion.nl

Schoonderbeek Installatietechniek
2e Loosterweg 3 - 2182CG Hillegom
(t) 0252-537537
www.schoonderbeek.nl

Haven 6
2182 JK Hillegom
www.ackers.nl

Nieuwe sponsors zijn te allen tijde van harte welkom